Den eroniske

Oktober 2008

CEPOS er ikke nogen latterlig institution, men et redskab til at sikre, at de fordele og den rigdom selvstændiggørelsen af ’markedsmekanismerne’ giver, forbliver i de ’rette’ hænder. CEPOS er en del af det præsteskab, der har til formål at guddommeliggøre ’markedsmekanismen’ og ’markedets usynlige hånd’ med henblik på at sikre denne mod menneskelig indgriben. Derfor ingen statslig regulering. Derfor mere marked og mindre stat. Derfor større ulighed.

Der er ikke én progressiv tanke i den tænketank.

 

April 2008

Ritzau oplyser i mandagens Information (21. april 2008), at miljøministeren er godt i gang med at pakke miljøindsatsen ind i spin. En dårlig nyhed på miljøområdet skal pakkes ind i et par gode nyheder. Derved kan fokus forstyrres og sandheden om miljøets tilstand kan spinnes og forvrænges i retning af, at det er ok. Vennerne i DF og K forsvarer ministeren med, at han "ønsker at sætte en miljødagsorden". Det kunne da være rart at vide, hvilken miljødagsorden, der kan være tale om? Måske er en sådan miljødagsorden i miljøministerens optik at betragte som en dårlig nyhed, der skal pakkes ind i et par gode, som ministeren bare venter på skal dukke op.

Således funderende kan miljøministeren i mellemtiden svare på, hvad de gode nyheder på miljøets område er? Og de dårlige? Hvis der nu ikke er nogen gode nyheder, der kan bruges som farverigt indpakningspapir, så vil de dårlige nuheder aldrig komme frem - i sandhed en ny, kreativ og bizar form for regeringsførelse.

I al sin enkelthed viser det, hvilken vægt, toneangivende kræfter i regeringen tillægger bæredygtighed, natur, klima og miljø, selvom rapporten fra Det miljøøkonomiske Råd er fuld af dårlige nyheder, stagnation og tilbageskridt.

Ministerens ordre om, at man skal sammenligne med 2001 er derfor mystisk, for hvilke fremskridt er der sket? Men man kan da altid glæde sig til nyhederne, hvor der ikke vil være nogen dårlige, hvis der ikke er nogen gode. Måske vil der så fortsat være tavshed fra miljøministeren - overdøvet af larmen fra hans traktor. Måske kan han alligevel finde en god nyhed om miljøet et eller andet sted. Vær lidt kreativ, hr. miljøminister, det er en metier din regering mestrer.

 

Februar 2008

Citat fra Politiken den 24. februar 2008 af Morten Messerschmidt, energiordfører for DF:

'I Dansk Folkeparti er vi ikke hæmmet af nationale skyklapper, ligesom vi ikke har særlige følelser knyttet til kul eller andre energiformer. For os er det afgørende, at energipolikken er rational og ikke pådutter danskerne unødvendige omkostninger'.

En energipolitik, der ikke sikrer bæredygtighed, er ikke rationel og omkostningerne er på sigt ikke helt overskuelige - uanset hvad man har af politisk holdning, men mandsmod og mandehjerte er åbenbart hvad der skal til, når man har erstattet det jord, man har i hovedet, med kul. 

 

 

Marts 2006

Det forlyder fra bilmessen i Bella Centret, at en vis tidligere racerkører vil brænde benzin af og give overskuddet til UNICEF.

Overskuddet?    

 

December 2005

"Vi må ikke sende regningen for fremtidens velfærd ind i børneværelset", siger de konservative i en annonce i en avis, december 2005.

Fremtidens velfærd har åbenbart intet med bæredygtighed at gøre, for her bliver der sendt en væmmelig regning ind i børneværelset, medens de, der hele tiden råber op om dette problem, dagligt kører deres børn i skole i tonstunge og benzinslugende 4-hjuls trækkere - på fuldstændig jævn asfalt. 

Velfærden er ikke brudlinien. Der er rigdom nok i samfundet. Problemet er bare fordelingen og det kan løses.

"Almindelige politikere tænker frem til næste valg. Statsmænd tænker på næste generation" (Bendt Bendtsen, leder af de konservative, citeret efter Børsen efter fremlæggelse af Velfærdskommissionens rapport, december 2005).

Vi ser på denne hjemmeside frem til, at nogle af de nævnte statsmænd snart viser sig.

 

August 2005:

Vi citerer fra Information den 12. august 2005 en diskussion om, hvorvidt Henrik Sass Larsen fra Socialdemokratiet kan betragtes som en højrefløjspolitiker. Sekretariatschef i Dansk Metal Jørgen Elikofer siger: 

"Jeg mener, at det er noget gedigent vrøvl at tale om højre- og venstrefløj. I dag handler det om, hvorvidt man er progressiv og kigger frem i stedet for at være bagstræberisk".

I hvilken retning skal vi kigge for at se Frem? Hvor ligger stedet?

 

Forårets gode nyhed (2005).

I juni annonceres det i Politiken, at Dansk Golf Union har indgået en aftale med regeringen om at udfase brugen af pesticider. Inden 2008 skal forbruget være reduceret med 75 %.

For lidt, for sent, for tåbeligt. Efter 2008 vil der stadig være 25 % tilbage af et gigantisk forbug af pesticider på landets golfbaner. Brugt for at forhindre at golfspillere bliver ædt af kødædende mælkebøtter. Det skulle på enhver måde sikre fremtiden for de kommende generationer, hvor i hvert fald mælkebøtterne vil overleve.   

 

Katolsk befolkningstilvækst.

Paven besøger i august 2005 Köln i Tyskland. Massevis af unge vil - af en eller anden grund - møde Guds stedfortræder her på Jorden.

Det forlyder, at kirken har forpurret politiets planer om at uddele gratis kondomer blandt de unge katolikker i Köln. Går det alligevel galt, er de ulykkelige ikke fortabt, for paven har lovet alle deltagerne ved Verdensungdomsdagene syndsforladelse.

Kilde Information den 20.-21. august 2005.

 

Startside
Om eroni
Nyhedsblog
Illustreret tidende
Den eroniske
Meninger
Dokumentation
Internet Links
e-mail me

|Startside| |Om eroni| |Nyhedsblog| |Illustreret tidende| |Den eroniske| |Meninger| |Dokumentation| |Internet Links|


 
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid